Smit Isolatie Groep
VRAGEN OVER ISOLEREN? BEL MET 0598 626 193

Steenwijkerland introduceert digitale zonnekaart

Steenwijkerland introduceert digitale zonnekaart

De gemeente Steenwijkerland heeft een nieuwe tool geïntroduceerd in het kader van duurzame maatregelen in en om het huis. Op de zogenaamde zonnekaart kunnen inwoners eenvoudig zien of hun woning geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen.


Bereikbaar via.. 
De digitale kaart is te bereiken via de website van het Energieloket Duurzaam Steenwijkerland: 
www.duurzaamsteenwijkerland.nl of rechtstreeks op steenwijkerland.zonnekaart.nl.

Wethouder Luc Greven aan het woord
Verantwoordelijk wethouder Luc Greven: ‘De gemeente zet in op duurzame energie en energiebesparing door particulieren en bedrijven. Veel woningeigenaren in Steenwijkerland hebben de afgelopen jaren geprofiteerd van stimuleringsregelingen en hun woning energiezuiniger gemaakt of voorzien van zonnepanelen en zonnecollectoren. Vanaf 2010 hebben ongeveer 700 woningeigenaren isolerende maatregelen getroffen of zonnepanelen geplaatst. Het Energieloket Duurzaam Steenwijkerland verwacht dat de zonnekaart andere woningeigenaren aanmoedigt om dit voorbeeld te volgen.’

Welke daken zijn geschikt?
De zonnekaart toont welke daken in de gemeente het meest geschikt zijn voor zonnepanelen; daken met een groene kleur zijn zeer geschikt, geel redelijk geschikt en rood minder geschikt. De geavanceerde kaart is gemaakt met gegevens van het kadaster. De geschiktheid van daken wordt niet alleen bepaald aan de hand van de stand van de zon, ook maakt de kaart gebruik van gedetailleerde hoogtemetingen en historische gegevens over het weer. De kaart is interactief: gebruikers kunnen zelf bepaalde voorkeuren aangeven, en zien direct wat een investering in zonnepanelen hen oplevert.

Energieloket Duurzaam Steenwijkerland
Bewoners kunnen de zonnekaart raadplegen via de website www.duurzaamsteenwijkerland.nl. Op deze site staat ook een overzicht van bedrijven en adviseurs die behulpzaam kunnen zijn met advies over de uitvoering van energiebesparende maatregelen of zonne-energie. Bij het Energieloket Duurzaam Steenwijkerland kunnen woningeigenaren terecht met alle vragen over (subsidie op) duurzame energie en energiebesparing in Steenwijkerland.

Vraag een prijs aan

× U heeft niet alle velden correct ingevoerd.
Dakisolatie
Spouwmuurisolatie
Vloerisolatie
Kruipruimte isolatie
Utiliteitsbouw
Specials PUR


* verplichte velden

Logo partners en certificaten